Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

both ways II

Νομίζω πάντα θα 'μαι διχασμένη μεταξύ θεωρητικών και θετικών επιστημών, μεταξύ φιλοσοφίας και επιστήμης και συναισθήματος και λογικής κι όλων των πραγμάτων που αντιπροσωπεύουν στερεές και ρευστότερες λογικές, πεποιθήσεις, οτιδήποτε.

Το νομίζω αυτό γιατί διάβασα Μπουκόβσκι σε ένα διάλειμμα από τα Φαινόμενα Μεταφοράς, πολλές φορές σταμάτησα το διάβασμα για να διαβάσω κάποιο μπλογκ ή για να γράψω στο δικό μου και η πιο πρόσφατη αφορμή γι αυτή τη σκέψη, είναι που διάβασα μόλις για τον εμπειρικό νόμο του Fick και σκέφτηκα τον Αντρέα Εμπειρίκο.

Είμαι καταδικασμένη να κάνω θεωρητικούς συνειρμούς με θετικές αφορμές και το αντίστροφο.
Αλλά δεν πειράζει.
Πόσο βαρετά θα ήταν όλα αν δεν το έκανα.


3 σχόλια:

Akhlut είπε...

https://youtu.be/2NCdpMlYJxQ
Εδώ ένας από τους πιο σπουδαίους σύγχρονους επιστήμονες που βοήθησαν να σπάσει η αντίληψη ότι τέχνη και τεχνολογία, θεωρητικές και θετικές επιστήμες είναι διαφορετικά πεδία.

Αφού μελετάς φαινόμενα μεταφοράς (ένα από τα πιο αγαπημένα μου αντικείμενα) ίσως βρεις συναρπαστικό (αν δεν το γνωρίζεις ήδη) ότι όλοι (σχεδόν) οι επιστήμονες που εμφανίζονται εκεί ήταν (στο μέτρο του δυνατού) ολόπλευρα αναπτυσσόμενες προσωπικότητες και εκτιμούσαν την τέχνη, τη φιλοσοφία, την επιστήμη, τον άνθρωπο.

Και Μπουκόφσκι και Εμπειρίκο και Νικολαΐδη! Πολύ μου αρέσει!

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

αχ θα στο χαλάσω λίγο, δεν μπορώ να πω ότι τα αγαπώ τα φαινόμενα μεταφοράς. Αναγκαστικά τα διαβάζω λόγω εξεταστικής. Αν και δε νομίζω πως δεν τα αγαπώ επειδή δε μου αρέσει το αντικείμενο, δεν τα αγαπώ επειδή δεν έχω ασχοληθεί όπως και όταν έπρεπε και τώρα η αγγαρεία είναι κακό πράμα.

Οι φυσικές διεργασίες πάντως που διάβασα μετά, πολύ μου άρεσαν!

Εχω δει ένα λεπτό από το βίντεο και έχω να σχολιάσω το εξής: τη λατρεύω ρε αυτή την προφορά! ο γλυκούλης θέλει να πει the world και λέει "ζε βερντ" :D :D :D

Akhlut είπε...

Καταλαβαίνω... Ελπίζω να σου δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να ασχοληθείς χωρίς πίεση γιατί υπάρχει φοβερή ομορφιά στη θερμοδυναμική και τα φαινόμενα μεταφοράς.

Εγώ φυσικές διεργασίες δε γούσταρα πολύ. Τα αγαπημένα μου (πέρα από θερμοδυναμική και φαινόμενα μεταφοράς) ήταν ρευστομηχανική, βελτιστοποίηση, ροή υπογείων υδάτων, άντε και χημικές/βιοχημικές διεργασίες.

Καλή δύναμη με την εξεταστική!