Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

σε θυμάμαι, τι να πω..

Με συγχωρείς που δε σου έχω γράψει ακόμα. Δε θέλω να νομίσεις πως ανήκω στους ανθρώπους που δεν εννοούν αυτά που λένε και που δίνουν υποσχέσεις ξέροντας την ίδια στιγμή πως θα τις αθετήσουν. Απλούστατα δεν ξέρω τι να σου γράψω. Θα το έβρισκα πολύ εύκολο αν έπρεπε να το κάνω σε ένα κομμάτι θαμπό γυαλί. Ένα κομμάτι θαμπό γυαλί δε σ’ αφήνει να φλυαρήσεις, σου βγάζει τον λακωνικό εαυτό σου, αυτόν που λέει μόνο όσα θέλει να πει.

Ένα γράμμα βλέπεις προυποθέτει ένα κομμάτι χαρτί που διπλωμένο να μπαίνει σε φάκελο. Σε εκβιάζει να γράψεις πολλά. Γι αυτό κι εγώ αν σου στελνα γράμμα, μόνο θα σκιζα άτσαλα ένα κομμάτι όσο το περιτύλιγμα από ένα σοκολατάκι ξεδιπλωμένο και θα γραφα μέσα μόνο μια ή δύο λέξεις. Ίσως κιόλας χωρίς στυλό. Με μολύβι για τα μάτια ή με κραγιόν (κι ας μη φοράω ποτέ, μόνο για να μην είναι βαρετό)

_.΄΄*΄΄._.΄΄*΄΄._

Σε αντιπαθώ επειδή μου δίνεις την εντύπωση πως δεν αγαπάς τίποτα. Και δεν κατηγορείς τους άλλους που δε σου έμαθαν να αγαπάς. Δεν μπαίνεις καν στο τριπ να κατηγορήσεις κάποιον. Γιατί δε σου λείπει. Την αποφεύγεις, τη διώχνεις, δεν τη θες στη ζωή σου. Κι είσαι ένταξει έτσι. Δε σε μπορώ.

_.΄΄*΄΄._.΄΄*΄΄._

Εγώ ήθελα να είμαι εκεί να με κρατάς και να με λες μικρή σου, να μου χαιδεύεις τα μαλλιά και να ξέρεις τι σκέφτομαι όταν κλείνω τα μάτια μου και τι θέλω όταν τα’χω ανοιχτά. Ξανακύλησα κι εσύ δεν το ξέρεις. Και πώς να ξέρεις άραγε πόσο με πληγώνουν τα λόγια σου ώρες ώρες..

Κι όμως δε με θλίβουν, με πληγώνουν μόνο. Στιγμιαία. Μάρθα ξέρεις τι? Θλίψη και γελαστή γίνεται =)

17 σχόλια:

Lina είπε...

όλοι έχουμε γεννηθεί λατρευοντας την αγαπη, όλοι τη χρειαζόμαστε, ασχέτως συμπεριφοράς, νοοτροπίας κτλ.
αλλά κανεις δεν ειναι υποχρεωμένος να χαραμιστεί για να αποδειξει σε κάποιον άλλον ότι αξίζει ν αγαπάει και να τον αγαπούν.

οπότε... προχώρα, κι ας θυμάσαι! =)

χαμογελαστή θλίψη...... μελαγχολία =)

hopkins είπε...

Οι δυο πρώτες παράγραφοι είναι υπέροχες. Η σκέψη ότι αν έχουμε λίγο χώρο για να γράψουμε κάτι, τότε αναγκαζόμαστε να χωρέσουμε σε λίγες λέξεις όλη την ουσία, είναι υπέροχη. Και βασικά είναι μαγικός ο τρόπος που μας έχεις δώσει αυτήν την εικόνα. Στο έχω ξαναπεί ότι μ' αρέσουν πολύ αυτά που γράφεις. Όχι πάντα, αλλά αρκετά συχνά. Μ' αρέσει πολύ το μυαλό σου μικρή. Ο τρόπος που σκέφτεσαι. Μ' αρέσει ότι διαβάζω σε σένα πράγματα που εγώ δεν θα τα σκεφτόμουν να τα γράψω, αλλά με το που τα διαβάζω, τα νιώθω τόσο οικεία. Σαν να υπάρχουν ήδη μέσα μου. Σ' ευχαριστώ.

Stylianee είπε...

Ωχ, ωχ, ωχ. Δύσκολα τα πράματα. Δες καμιά ταινιούλα και σταμάτα βρε να ονειρεύεσαι αγκαλιές...

La Dona Catalana είπε...

:) Στη δίνη των συναναστροφών μας με άλλα ανθρωπάκια το καλύτερο και πιο έντιμο που έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε απλώς αυτό που είμαστε με μια τόση δα επισήμανση πως πηγαίνουμε κάπου ψηλότερα. Μην ξεχνάς να ζητάς αυτό που θέλεις, γιατί οι άλλοι δεν είναι απαραίτητο να καταλαβαίνουν την κάθε μας επιθυμία. Φυσικά και γίνεται! Αφού είμαστε πολύπλευρες προσωπικόητες!

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

"αλλά κανεις δεν ειναι υποχρεωμένος να χαραμιστεί για να αποδειξει σε κάποιον άλλον ότι αξίζει ν αγαπάει και να τον αγαπούν."

ναι, έχεις δίκιο σ αυτό..οπότε τελικά μάλλον αυτό που δεν αντέχω στους ανθρώπους είναι να θεωρούν πως χαραμίζονται αποδεικνύοντας την αγάπη τους..

χόπκινς, ακριβώς αυτό εννοούσα..πως δεν χρειάζεται πάντα να λέμε πολλά αλλά σπάνια επικεντρωνόμαστε στο ζουμί! άντε ρε χαζέ, μια χαρά θα τα σκεφτόσουν απλώς πρόλαβα να τα γράψω πριν σου περάσουν απ το μυαλό =Ρ Σ'ευχαριστώ κι εγώ !


Εστέλε, άσε αν δω ταινία είναι χειρότερα. πχ βλέπω το αμελί και λέω αχου τι γλυκιά ταινία, άχου τι γλυκό ζευγάρι και μετά βγάζω το ντι βι ντι και λέω αχου δεν είμαι εγώωωωωωω =Ρ

Μάρθα, κάποιες φορές ξέρουμε τι θέλουμε και είμαστε διατεθιμένοι να το ζητήσουμε. κ τελικά δε θέλουμε να το ζητήσουμε. θέλουμε μόνο να υπάρχει και να είναι αυτονόητο, να μην το ζητιανεύουμε.κι έτσι δεν το ζητάς..κι είσαι καλά =) ας πούμε :Ρ

Lina είπε...

χχμμμ προσωπικά πιστευω ότι στην πειρπτωση που κάποιος για οποιοδηποτε λόγο δεν εχει μαθει ακομα ν αγαπάει, πρέπει να τον αφησουμε να μάθει μόνος. εκτός κι αν είναι το παιδί μας.... το ισοτιμο δουναι και λαβειν στην αγαπη και τον έρωτα είναι τόσο μα τόσο όμορφο!

Χριστίνα (lbt) είπε...

μπορείς να πατήσεις ένα print στο post αυτό κοριτσάκι και να του το δώσεις!!
ε, αν δεν πιασει το νόημα...τι να πω;
Φιλιά!! :)

Το Ψωλικό Εξπρές είπε...

Κορίτσι που ήθελες πολλά, μην σκας! Η λύση θα βρεθεί. Αν αγαπάς τον ήλιο που σε ζεσταίνει, ίσως αγαπάς. Αν αγαπάς τη μέλισσα που σε τσίμπησε τότε σίγουρα αγαπάς! (παράφραση "Φωνής" του Πόρτσια)

ακου ένα τραγούδι του Δεληβοριά που λέγεται : "Αφου δεν μ'αγαπάς", και βρίσκεται στον δίσκο: "Η ζωή μόνο έτσι είναι ωραία".

Αν δεν το έχεις μπορώ να στο στείλω αρκεί να το ζητήσεις!

σε φιλώ!

Jason είπε...

Τώρα που θέλω να γυρίσω
ξέρω κανέναν δεν θα βρω
έχεις αλλάξει το όνομά σου
και δεν υπάρχεις πια εδώ.

Eλενα είπε...

Θλίψη και γελαστή ΒΕΒΑΙΩΣ γίνεται

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

little beautiful things...θα μπορούσα..αλλά μπαααα =)

ανύποπτη, αφού και το φεγγάρι το βγάζει σε λογάριθμούς για πες μου γιατί εγώ σαν τον τρελό εννοώωωω... ;-)
τέλειο τραγούδι, ευχαριστώ πάντως που προσφέρθηκες να μου το στείλεις!!

jason,
είναι αλλιώτικο να ψάχνεις μια αγκαλιά μες στο χειμώνα
να μη βρίσκεις στα όνειρά σου μια ήσυχη κρυψώνα
είναι αλλιώτικο συνέχεια να σου λείπει πάντα κάτι
είναι αλλιώτικο να χάνεις την αγάπη

έλενα , χιχι, πιστεύω μετά από 4-5 επαναλήψεις το εμπέδωσαν κι αυτοί που δεν το πίστευαν =Ρ αυτά είναι, θετική ενέργεια!

kiara είπε...

Μπορεί απλά να αγαπά διαφορετικά. Μπορεί απλά να υποφέρει από asperger. Μύρισε τον αέρα του.

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

Λοιπόν ξεκαθάρισμα: το κείμενο είναι χωρισμένο σε 3 κομμάτια γιατί δεν αφορούν και τα 3 το ίδιο πρόσωπο. για την ακρίβεια το 1ο δε γράφτηκε για κανέναν συγκεκριμένα, αλλά θα μπορούσε να ταιριάξει με το τρίτο. το δεύτερο είναι εντελώς ανεξάρτητο, έχει σχέση με κάποια παλιά φίλη (καπου στον ιανουάριο του 2008 θα βρείτε σχετικό ποστ, αν το ψάξετε)..

κιάρα μπορεί ν αγαπάει διαφορετικά, αλλά αυτή τη στιγμή,ίσως για λίγο ακόμα, ίσως για πολύ δε μ ενδιαφέρει. μόνο μου χαλάει την αισθητική. τέρμα εγωιστικό ε? τι να κάνεις..μερικοί άνθρωποι σε ή καλύτερα με εμπνέουν να γίνομαι κάθαρμα..

kiara είπε...

Η αισθητική μας γενικά αλλάζει ανάλογα με τις μόδες. Και αυτό είναι σχεδόν τρομαχτικό...

Μανώλης είπε...

"Σε αντιπαθώ επειδή μου δίνεις την εντύπωση πως δεν αγαπάς τίποτα. Και δεν κατηγορείς τους άλλους που δε σου έμαθαν να αγαπάς. Δεν μπαίνεις καν στο τριπ να κατηγορήσεις κάποιον. Γιατί δε σου λείπει. Την αποφεύγεις, τη διώχνεις, δεν τη θες στη ζωή σου. Κι είσαι ένταξει έτσι. Δε σε μπορώ."
μου άρεσε πολυ αυτό :)

το κορίτσι που ήθελε πολλά είπε...

merciiiiiiiii =D

ΥΓ ορίστε κιάρα, έχω οπαδό =Ρ muahaha

Μανώλης είπε...

http://nyxterinotopio.blogspot.com/2008/09/your-ghost.html