Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

φωσφορίζουνε και πάνε

Υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο, μία ηλικία μέχρι την οποία δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα που δε θέλεις να κάνεις. Αυτή η ηλικία έχει περάσει, ή ίσως ποτέ να μην υπήρχε στ'αλήθεια -γιατί αλήθεια αν υπήρχε μόνο τώρα θα την σκεφτόμουν;- αλλά δεν πειράζει. Δεν πειράζει γιατί όταν κάνεις και κάποια πράγματα που πρέπει ύστερα αυτά που θέλεις είναι επιβράβευση δεν είναι απλά σαν να κακομαθαίνεις τον εαυτό σου.

Αλλά είμαι κι ένα κορίτσι που δεν του αρέσουν τα πρέπει και τα σωστά και τα λάθος. Το πρέπει το σωστό και το λάθος είναι πάντα οι λάθος λέξεις. Κι έτσι θυμάμαι το Δεληβοριά που ψάχνει λέει καινούριες λέξεις αλλά ας το αφήσουμε αυτό.

Και δεν πειράζει και γι άλλους λόγους. Γιατί πες πως κάτι πρέπει να κάνεις. Και δε θες. Μπορεί να το κάνεις έτσι κι αλλιώς. Αλλά πάντα θα μπορείς να μην το κάνεις. Γιατί ο Μπουκάι έχει πει και δυο-τρεις σωστές κουβέντες για την ευτυχία και λέει πως φυσικά δε θα μπορείς πάντα να κάνεις αυτό που θέλεις, αλλά μπορείς πάντα να μην κάνεις αυτό που δε θέλεις and that's pretty damn good.

Αλλά άλλα ήθελα να πω. Ήθελα να πω κάτι για το μυρωδάτα τσάγια και τον ήλιο,για τις στενές φούστες και για όλους αυτούς τους τρόπους που προσπαθώ να με κακομάθω γιατί, μη γελιόμαστε, κανείς δε θα το κάνει για μένα, κι ας το κάναν πολλοί στο παρελθόν. Με είχες ρωτήσει κάποτε ποιος μ'έχει καλομάθει περισσότερο στη ζωή μου και είπα "οι άντρες". Ναι, αλήθεια είναι.  Και δεν είναι κακό -βαρετό ναι, κακό όχι. Αλλά είναι καλύτερο να σε καλομαθαίνεις πρώτα μόνη σου. Πρώτον είναι κάποια πράγματα που κανείς δεν τα κάνει καλύτερα απ'τον εαυτό μας -ας μην αναλύσω :Ρ. Και δεύτερον πρέπει να 'χεις μέτρο σύγκρισης. Γιατί αν τα χατίρια δε στα'χεις κάνει ποτέ τότε την πρώτη φορά που θα στα κάνουν θα σου φανεί παράδεισος και δε θα ξεκολλάς. Αυτό είναι κακό. Και λάθος. Ναι η λέξη λάθος είναι καμιά φορά η σωστή λέξη.

Κι άλλα όμως ήθελα να πω, κάτι για  ωραία ρεμίξ και τα πνευστά, για την άνοιξη και τα ανοιξιάτικα ρούχα και την ανοιξιάτικη διάθεση. Α για τα λουλούδια. Τα λουλούδια είναι ωραίο δώρο. Κι αν δε στα παίρνει κανείς πάρτα μόνη σου. Και πάρε και σε μια φίλη σου. Mrs Dalloway said she would buy the flowers herself. Ξέρεις εσύ και δεν ξέρει η κυρία Ντάλλογουευ? Μην τρελαθούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: